Nieuwsarchief 2021

mvflive2020.jpg
2 januari 2021 Mell & Vintage Future Live 2020

Op 1 januari 2021 klokslag 00:00u brachten Mell & Vintage Future hun eerste live album uit, getiteld Live 2020. Het album is opgenomen tijdens Het Zomer Theater in Den Bosch afgelopen jaar. Aangezien optreden vanwege corona er even niet in zit, brengen ze op deze manier muzikaal vuurwerk! Beluister hier het album via je favoriete platform.

Lees verder
perfectdaysingle.jpg
26 februari 2021 Perfect Day

Zo heet de nieuwe single van Mell & Vintage Future. "Samen met iemand naar het park, sangria drinken en dan naar huis. Even simpel als perfect. Behalve in deze tijd. Dat Lou Reed’s klassieker juist op dit moment nieuw leven wordt ingeblazen is even schrijnend als hoopgevend. Ondersteund door de unieke Vintage Future bounce zingt Mell de iconische song uit 1972 deze uitdagende tijd in. Als een baken van hoop. Het is zwaar nu. Maar er komen betere tijden. En dan gaan we weer samen naar het park. Drinken we sangria. En dan gaan we naar huis. Hou vol." Beluister hier de single via je favoriete platform.

Lees verder
perfectday_videoclip.jpg
5 maart 2021 Videoclip Perfect Day

Er is ook een officiële videoclip uitgebracht van de nieuwe single van Mell & Vintage Future

Natuurlijk kun je de single ook beluisteren via je favoriete platform.

Lees verder
borsato_eenmoment.jpg
9 maart 2021 Nieuwe single Marco Borsato

Marco Borsato heeft na een mediastilte van een jaar een nieuwe single uitgebracht. In Een Moment zingt hij over een relatie die eindigt. Het nummer is een samenwerking met Rolf Sanchez en John Ewbank.

Lees verder
3jsvreemdeleegtesingle.jpg
12 maart 2021 Ton speelt nieuwe single 3JS in

Vandaag hebben 3JS een nieuwe single genaamde "Vreemde Leegte" uitgebracht. Ton heeft het nummmer ingespeeld. Vreemde leegte is een lied voor iedereen die het gevoel van een dierbare missen kent.

Lees verder
toninterviewnederlandunlocked.jpg
12 maart 2021 Interview Nederland Unlocked

Jezelf kwetsbaar opstellen en iets maken wat je mooi vindt. Dat is vrijheid. Landschappelijk van Piet Ouborgh is het favoriete kunstwerk van Ton Dijkman, drummer van Mell & Vintage Future en Marco Borsato, en sessiedrummer voor onder meer Alain Clark, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Jan Akkerman, Paul Young en Céline Dion. Van Mell & Vintage Future kwam onlangs de nieuwe single Perfect Day uit, een cover van een nummer van Lou Reed.

Lees verder
singleonlyafool.jpg
9 april 2021 Only A Fool

Toen eerder in 2020 het dagboek van Mell & Vintage Future plotseling werd gewist door het begin van Covid-19, begonnen hun fans al snel opnames te eisen van de coversongs die ze af en toe live hadden gespeeld. In tegenstelling tot hun eigen composities waren deze nergens te vinden. Ze dachten dat het een mooi gebaar zou zijn om aan die vraag te voldoen, en terwijl ze ook druk bezig waren materiaal te schrijven voor hun tweede album, ondanks alle beperkingen van Covid-19, doken ze ook de Exalto Recording Studios in. In een kleine setting hebben ze elf nummers ’live to track‘ opgenomen. Dit zijn allemaal nummers die een speciale betekenis hebben voor tenminste één van de bandleden, en soms zelfs voor alle drie. Het hele idee achter Mell & Vintage Future resoneert in deze opnames. Zo klinken liedjes uit de jaren zestig tot in de vroege uurtjes alsof ze gewoon bij elkaar horen en in het heden blijven hangen. Only A Fool is het eerste nummer van hun binnenkort te verschijnen Covid-coveralbum ROOTS & ROMANCE.

Lees verder
mvftour2021.jpg
28 april 2021 Tour Mell & Vintage Future

Het is even geleden, maar het gaat dan echt gebeuren! Mell & Vintage Future gaan weer touren. In het najaar van 2021 trekken ze weer door het land en kun je ze weer in het echt zien. Bekijk de agenda om te zien waar ze gaan optreden en om je tickets te kopen.

Lees verder
rootsromance.jpg
30 april 2021 Roots & Romance

‘Roots & Romance’, zo heet het nieuwe (cover)album van Mell & Vintage Future. Eerder kon je hier al lezen dat Mell & Vintage Future veel vragen van fans kregen om de coversongs die ze eerder speelden, bijvoorbeeld bij Linda's Winterweek, uitgebracht konden worden. Dus zijn ze de Exalto Recording Studios ingedoken en hebben ze in een kleine setting elf nummers ‘live to track’ opgenomen. Dit zijn allemaal nummers die een speciale betekenis hebben voor tenminste één van de bandleden, en soms zelfs voor alle drie. Deze nummers hebben ze op het album ’Roots & Romance’ gezet. Beluister hier het album via je favoriete platform!

Lees verder
muzieknoot30042021.jpg
30 april 2021 Sessiewerk

Ondanks dat Ton druk bezig is met het maken van eigen werk voor Mell & Vintage Future, zit hij ook in de studio voor sessiewerk van andere artiesten. Zo heeft Ton de nieuwe single van André Hazes, genaamd ‘Kleine Grote Vriend’ ingespeeld.

Lees verder
borsato_clubtour_hefjeglasmetmij.jpg
26 mei 2021 Clubtour Hef Je Glas Met Mij

Op woensdag 24 november 2021 zal Marco Borsato samen met zijn band in het mooie Ancienne Belgique in Brussel, aan zijn ‘Hef Je Glas Met Mij’ tournee beginnen. Vervolgens zal hij in Nederland en België diverse zalen aandoen om samen met het publiek een geweldige avond muziek te gaan maken en het glas te heffen op het leven.

Lees verder
meincymbals.jpg
8 juni 2021 Ton speelt op Meinl Cymbals

Na bijna 6 jaar, is Ton overgestapt van Istanbul Agop naar Meinl Cymbals. Later zul je op de Gear pagina kunnen zien met welke setup Ton speelt bij bijvoorbeeld Mell & Vintage Future of Marco Borsato. In augustus van dit jaar kun je live naar Ton en de Meinl Cymbals luisteren en kijken, als hij optreedt met Mell & Vintage Future op het Muze Misse Festival in Oss.

Lees verder
lovetrain.jpg
18 juni 2021 LOVE TRAIN

Vandaag hebben Mell & Vintage Future een nieuwe single uitgebracht. De nieuwe single heet ‘Love Train’ Dit jaar zal het 2e nieuwe album van Mell & Vintage Future uitkomen. Eerder brachten ze al hun COVID-19 album uit, Roots & Romance. Een album vol covers van liedjes die een speciale betekenis hebben voor tenminste één van de bandleden, en soms zelfs voor alle drie. Je kunt Love Train via je favoriete platform beluisteren

Lees verder
drumpraat03092021.jpg
3 september 2021 Drumpraat

Drumpraat is de enige echte online talkshow over drummen en ‘the Drumlife’ in de breedste zin van het woord. Sietse Huisman ontvangt in Studio Hitfabryk te Giekerk bekende drummers waarmee hij in gesprek gaat en samenspeelt.

Lees verder
drumpraatontour22092021.jpg
22 september 2021 Drumpraat On Tour!

Sietse Huisman praat in de enige talkshow over drummen ‘Drumpraat’ met Ton Dijkman. Bereid je voor op deze unieke backstage Experience met Drumpraat on Tour. Drumpraat gaat On Tour en biedt zijn publiek nu live een unieke Backstage experience in de sfeer van het online programma. De echte verhalen die je altijd al had willen weten. Op woensdag 29 september 2021 is Ton te gast bij Drumpraat On Tour in Cafe De Cactus in Hengelo (Ov). Kaarten kun je hier kopen.

Lees verder
mfv_forever_goud27092021.jpg
24 september 2021 Gouden plaat Forever en nieuwe single Worth It

Gisteren traden Mell & Vintage Future op in het programma Tijd Voor Max. Ze begonnen de uitzending met een uitvoering van Forever. Na de afkondiging van het liedje, brak Nico Brandsen even in om Mell het heugelijke nieuws te vertellen dat het liedje Forever meer dan 10 miljoen streams en downloads heeft behaald. Daarom werd door Vintage Future Records een gouden plaat uitgereikt! De aflevering van Tijd Voor Max kun je hier terugkijken.

Lees verder
humble_hero_award30092021.jpg
30 september 2021 Ton wint Humble Heroes Award

Elk jaar vindt de uitreiking van de Zilveren en Gouden Notenkraker plaats; een award voor en door muzikanten. Met als bijzonder programmaonderdeel de ‘Humble Heroes Award’. Dé prijs voor muzikanten die werken in de schaduw van bekende artiesten. Ze zijn niet beroemd, maar wel zeer gewaardeerd en onmisbaar voor de Nederlandse muziekscene. Dit jaar heeft Ton de award gewonnen!

Lees verder
humbleheroespodcast.jpg
29 oktober 2021 Humble Heroes podcast

Humble Heroes is een serie podcasts van Dutch Performers House, waar het helemaal draait om sessiemuzikanten. Zonder deze helden van de Nederlandse muziek, zouden de nummers waar we graag naar luisteren, heel anders hebben geklonken. Daarom krijgen ze een eigen studio sessie en praten ze met Bart Wirtz en Rolf Delfos over hun leven en hun werk. In deze bijna 2,5 uur durende podcast praat Ton in zijn eigen studio o.a. over zijn tijd bij de Belastingdienst en zijn eerste inspiratie door drummers als Buddy Rich en Gene Krupa, over geld en het leven naast de muziek. De mens achter de muziek en over zijn ‘ruwe bolster, blanke pit’-mentaliteit.

Lees verder
shineyourlight_19112021.jpg
19 november 2021 Nieuwe single Mell & Vintage Future

Vandaag is de nieuwe single van Mell & Vintage Future uitgekomen! ‘Shine Your Light’ is de 3e single van het nieuw uit te ko­men album. In een tijd waar iemand misschien gestraft zou kunnen worden door het geven van een knuffel. In een tijd waarin de mens volledig op zichzelf werd aangewezen en soms even geen uitweg zag. In die tijd schreeuwde een pen en een leeg velletje papier om aandacht voor de eenzaamheid.

Lees verder