humbleheroespodcast.jpg
29 okt 2021

Humble Heroes podcast

Humble Heroes is een serie podcasts van Dutch Performers House, waar het helemaal draait om sessiemuzikanten. Zonder deze helden van de Nederlandse muziek, zouden de nummers waar we graag naar luisteren, heel anders hebben geklonken. Daarom krijgen ze een eigen studio sessie en praten ze met Bart Wirtz en Rolf Delfos over hun leven en hun werk.

In deze bijna 2,5 uur durende podcast praat Ton in zijn eigen studio o.a. over zijn tijd bij de Belastingdienst en zijn eerste inspiratie door drummers als Buddy Rich en Gene Krupa, over geld en het leven naast de muziek. De mens achter de muziek en over zijn ‘ruwe bolster, blanke pit’-mentaliteit.


Deel 1
Ton in gesprek met Rolf Delfos en Coen Witteveen over zijn tijd bij Jan Akkerman, over vriendschappen in de muziek. Over zijn tijd bij de Belastingdienst en zijn eerste inspiratie door drummers als Buddy Rich en Gene Krupa. Over de invloed die Chris Dave en Questlove nu hebben. Over zijn gevecht met bossa nova-ritmes en het verschil daarin met Vinnie Colaiuta. Met bijdragen van collega's Nico Brandsen en Jimmy van den Nieuwenhuizen.


Deel 2
Ton in gesprek met Rolf Delfos en Coen Witteveen over geld en het leven naast de muziek. De mens achter de muziek. Over inspirerende drummers als C, Vinnie Colaiuta. Zijn samenwerking met John Ewbank, Marco Borsato én Ali B. De Dijkman-fill. Over de noodzakelijke drive van muzikanten. En over hiphop vs live drums.
Met een bijdrage van Ingrid; de vrouw van Ton en een bijdrage van John Ewbank


Deel 3
Ton in gesprek met Rolf Delfos en Coen Witteveen over samenwerking met de 3 J's en Barry Hay. Over de eindeloze zoektocht naar de juiste sound. En over voor de uitdagingen die latin-ritmes aan hem stellen.
Met bijdragen van Jaap Kwakman en Lucas van Merwijk.


Deel 4
Ton in gesprek met Rolf Delfos en Coen Witteveen over zijn soms intimiderende aanwezigheid in de studio. Maar ook over hoeveel jongere drummers hij heeft beïnvloed. met tips voor aankomende drummers en bijdragen van Edsilia Rombley en Marcel Serierse.


Deel 5
Ton in gesprek met Rolf Delfos en Coen Witteveen over zijn 'ruwe bolster, blanke pit'-mentaliteit. Over het verschil in hoe er in de muziek naar huidskleur gekeken wordt, en hoe nu de discussie daarbuiten woedt. Over zijn rol in de ontwikkeling van en de samenwerking met Marco Borsato. Met een bijdrage van Borsato.


bron:https://humbleheroes.libsyn.com/#

Delen?