Ton is een van de meest gevraagde sessiedrummers van Nederland

TON'S GROTE LIEFDE IS SOULMUZIEK, MAAR DOOR ZIJN VEELZIJDIGHEID WERKT EN HEEFT HIJ GEWERKT MET UITEENLOPENDE ARTIESTEN ALS MARCO BORSATO, STEVE LUKATHER (TOTO), PAUL YOUNG, CÉLINE DION, THÉ LAU, 3JS, EN BROWNIE DUTCH.

Ton gaat pas op zijn 17e drummen en is een autodidact. Hij gaat in verschillende bandjes spelen. In 1979 speelt Ton in de Dizzy Man's Band waarmee hij kan leven van de muziek. Zijn bijdragen zijn te horen op het album Golden Greats. In 1983 gaat Ton spelen in de groep Pick Pocket. Hij zingt en schrijft de liedjes. De band slaat redelijk aan, maar omdat de muzikanten het te druk hebben met nevenactiviteiten is het in 1985 afgelopen. Na Pick Pocket gaat hij zich meer richten op sessiewerk. In 1987 brengt Golden Earring frontman Barry Hay de soloplaat "Victory of Bad Taste" uit en Ton speelt de drumpartijen in.

In 1991 begint de samenwerking met Marco Borsato. Borsato brengt zijn Italiaanse album "Sento" uit en Ton drumt deze in en ook Borsato's toekomstige platen worden van Ton's drumwerk voorzien. In de periode '92 t/m '95 doet Ton veel studio en livewerk van o.a. The Cats, Bill van Dijk, BB Queen en Wolter Kroes. Eveneens wordt Ton vast bandlid van Jan Akkerman. In 1993 brengt Ton het album "Natural Desire" van de fusiongroep Free Kick. In '96 en '97 tourt Ton in binnen en buitenland met Candy Dulfer en Jan Akkerman. In deze periode drumt hij o.a. de platen in van: Angela Groothuizen, Tim Immers en Rob de Nijs.

In '97, '98 en '99 wordt Ton door de lezers van Slagwerkkrant uitgeroepen tot "Beste drummer Benelux".

In 1998 componeert Ton ook mee met het nieuwe album van Marco Borsato. Op het album "De Bestemming" schrijft hij samen met Ferry van Leeuwen en John Ewbank de nummers "Laat het los" en "Jij Alleen".

In 1999 doet Ton een tour met Jan Akkerman en drumt hij de platen in van o.a. Jeroen van der Boom, Gordon, en Daniel Boissevain.

In 2000 brengt Ton onder de naam Street Legal de soloplaat "Sliding" uit.Street Legal - Sliding Op dit album is Ton niet alleen als drummer maar ook als zanger te horen. Tevens komen alle nummers op het album van zijn hand. Jan Akkerman, maar ook o.a. bandleden van Marco Borsato werken mee aan het album. In 2002 staat Ton 3 avonden samen met Marco Borsato in een uitverkochte Rotterdamse Kuip.

In 2003 werkt Ton mee aan de kijkcijferhit "Idols". Ton speelt de muziekparijen in voor de live uitzendingen en drumt de platen in van de finalisten en het album van winnaar Jamai. In 2004 speelt Ton samen met Marco Borsato 10x in het Antwerpse Sportpaleis en 6x (wederom) in de Rotterdamse Kuip. Ook drumt hij dat jaar 4 singles in die de eerste plaats in de hitlijsten veroveren. Twee van deze nummers zijn van Marco Borsato; Afscheid nemen bestaat niet en Voorbij (een duet met zangeres Do).

Tone - Halve SoulIn 2006 maakt Ton een nieuw album en single, genaamd: "Halve Soul". Het komt uit onder de naam "Tone". Aan de plaat werkten o.a. Ferry van Leeuwen, Ali B. en Lodewijk van Gorp mee. In 2007 werkt Ton mee aan het album van Edsilia Rombley en Berget Lewis. Ook komt de single "Kinderen" uit. Deze single is afkomstig van zijn album "Halve Soul". In het lied wordt Ton bijgestaan door zangers Karima.

In 2008 is Ton o.a. te horen op de albums van Glennis Grace en de 3J's.Streetlegal 3

In 2010 speelt Ton samen met Steve Lukather (o.a. gitarist van TOTO) in het Arsenaal Theater te Vlissingen, waar Lukather de Eddy Christiani Award in ontvangst mag nemen. In juni van datzelfde jaar speelt Ton samen met Marco Borsato 2x in een uitverkocht Westerpark de sterren van de zomerse hemel. In september van 2010 staat de single van de 3J's "Wat is Dromen", die Ton heeft ingespeeld, nummer 1 in de Single Top 100. In oktober van datzelfde jaar geeft Ton samen met Marco Minnemann een spetterende clinic voor Interdrum. Dit naar aanleiding van het 12½ jarig bestaan van Interdrum.

In 2011 hoort het Nederlands publiek voor het eerst de 5 songs die de 3J's geschreven hebben voor het Eurovisie Songfestival. Ton heeft deze nummers ingespeeld. Uiteindelijk wordt het nummer "Je Vecht Nooit Alleen" gekozen en vertaald naar het Engels. In mei 2011 speelt Ton samen met Marco Borsato 4x in een uitverkocht GelreDome de 3Dimensies tour. Ook wordt er 5x opgetreden in het Antwerpse Sportpaleis. Na deze tour volgt de theatertour van Marco Borsato. De "Dichtbij On Tour" tour is te zien in verschillende theaterzalen in Nederland en België. Deze tour wordt met nog een aantal shows in januari 2012 in reprise in een aantal zalen in Nederland en België. In datzelfde jaar assisteert Ton Marco Borsato bij het succesvolle RTL4 programma "The Voice of Holland". In 2012 assisteert Ton opnieuw Marco Borsato bij een nieuw seizoen van "The Voice of Holland".

In november 2013 komt het 3e album van Ton uit. Het album is genaamd "Streetlegal 3". Het is een samenwerking met Eric van de Bovenkamp en Norbert Sollewijn Gelpke. Ook Lodewijk van Gorp verleend zijn medewerking bij een nummer op het album.

In augustus 2016 richten Ton en Nico Brandsen een eigen muzieklabel op, genaamd Vintage Future. De eerste single die onder dit label uitgebracht werd is “Call My Name” van Mell (Melanie Jonk). Mell is daarna niet meer vertrokken en hebben ze de naam aangepast naar Mell & Vintage Future.

DISCOGRAFIE VAN TON? Kijk hier!