Nieuwsarchief 2013

Bijzonder_3js.jpg
31 januari 2013 Nieuwe single & album 3JS

Bijzonder is de nieuwe 3JS single. Bijzonder is een gloednieuwe song die eind 2012 door de 3JS werd afgeleverd en de voorloper is van het binnenkort te verschijnen album Het Beste Van 3JS: Totzoverder.

Lees verder
iris_kroes_thus.jpg
31 januari 2013 Ton te horen op nieuwe single Iris Kroes

Iris Kroes heeft een nieuwe single uitgebracht. Geen Nederlandstalige, geen Engelstalige maar een Friestalige, genaamd: Thús. Een prachtige song! Net als de vorige single Just More heeft Ton deze single voor Iris ingespeeld.

Lees verder
clinic_music_all_in.jpg
31 januari 2013 Ton geeft clinic voor Music All In

Op donderdag 14 maart 2013 gaat Ton naar Music All In om een clinic te geven over de Zildjian K Constantinople bekkens.

Lees verder
edsilia_rombley_theatertour2013.jpg
31 januari 2013 Ton speelt mee in theatertour Edsilia Rombley

Edsilia Rombley gaat een vijfde theatertour doen door het land. Ook in haar nieuwe vijfde theatershow genaamd Sweet Soul Music wil ze het publiek verrassen met anekdotes en een combinatie van soul en popsongs. Edsilia kan als geen ander het publiek op een natuurlijke manier entertainen met humor en haar soulvolle warme stem. Met haar bruisende energie weet ze het publiek dan ook naar zich toe te trekken. Ton speelt naast de theatertour van de 3JS ook bij Edsilia in de band.

Lees verder
clinic_vriese2013.jpg
28 februari 2013 Ton geeft clinic voor Vriese Music Palace

Ton gaat in samenwerking met Gretsch op zondag 24 maart 2013 een clinic geven voor Vriese Music Palace in Doetinchem. De laatste keer dat Ton een clinic gaf voor Vriese Music Palace was in 2011.

Lees verder
ton_clinic_musicallin_2013.jpg
20 maart 2013 Recensie clinic Music All In

Donderdag 14 maart jl. heeft Ton een clinic gegeven bij Music All In over de Zildjian K Constantinople bekkens. De Facebook pagina Drum Clinic Diary heeft een leuke recensie geschreven. Music All In in Noordwijk werd afgelopen donderdag vereerd met een clinic van Ton Dijkman. Ter ere van het uitbrengen van de nieuwe Constantinople lijn van Zildjian, kwam Ton namens Hoshino een sterk staaltje drumgeweld ten gehore brengen.

Lees verder
ton_clinic_vriese04042013.jpg
4 april 2013 Filmpjes van clinic Vriese Music Palace

Afgelopen zondag 24 maart heeft Ton in samenwerking met Gretsch een clinic gegeven voor Vriese Music Palace. Tijdens de clinic zijn er ook erg leuke filmpjes gemaakt! When you think of me - Boris

Lees verder
charly_luske_single_slowdown.jpg
8 mei 2013 Ton speelt op nieuwe single Charly Luske

Charly Luske heeft sinds vanavond een nieuwe single uitgebracht genaamd Slow Down. Charly Luske werd in Nederland écht bekend met zijn deelname aan The Voice of Holland, waar hij lange tijd favoriet was om te winnen.

Lees verder
nikstegek_logo.jpg
8 mei 2013 Ton a.s. zondag te zien in Niks te gek!

A.s. zondag is Ton te zien in het NTR programma Niks te gek!. In Niks te gek! proberen mensen met een verstandelijke beperking samen met presentator Johan Overdevest hun droomwens te verwezenlijken. Iedere uitzending van Niks te gek! draait om het vervullen van een wens. Johan helpt daarbij, maar niet zomaar: de verstandelijke beperkte hoofdpersoon zal zelf moeten regelen dat zijn of haar wens in vervulling gaat. Hij of zij gaat aan de slag om het einddoel te bereiken.

Lees verder
ton_ewoutnieuwland.JPG
12 mei 2013 Niks te gek! gemist?

Vandaag kon je op Nederland 2 het programma Niks te Gek! zien. In Niks te gek! proberen mensen met een verstandelijke beperking samen met presentator Johan Overdevest hun droomwens te verwezenlijken. Ewout Nieuwland is 33 jaar en heeft autisme. Zo op het eerste gezicht zie je dat niet.

Lees verder
Caprera_2013.jpg
14 mei 2013 Ton samen met 3JS Live @ Caprera 2013

Na het afronden van hun vierde succesvolle theatertournee Bronnen zijn de 3JS weer klaar voor de zomer. Al een jaar geleden lanceerden ze het 4e studio-album met als titel 4 Elementen, waarvan ondertussen alle singles uitgebracht zijn. Ondertussen is het een jaarlijks terugkerend concert; het optreden van 3JS in Caprera Bloemendaal. De zomerse setting tussen de bomen in het openluchttheater geeft een betoverende sfeer waardoor de melodieuze folk-pop extra tot z'n recht komt.

Lees verder
muzieknoot13072013.jpg
13 juli 2013 In de studio...

Als Ton niet met artiesten en muzikanten op het podium speelt, dan kun je hem in de studio vinden om nummers in te spelen. Zo heeft hij laatst de nieuwe single La La La Leiden van Jochem Myjer ingespeeld. Ook voor de 3Js heeft Ton een nieuwe single ingespeeld. Al eerder dit jaar verschenen de singles Bijzonder en Zo Mooi Als Jij. De nieuwe single heet Til Me Op.

Lees verder
thevoicelogo13072013.jpg
13 juli 2013 Ton ook dit jaar producer van Marco bij TVOH!

Een nieuw seizoen van The Voice of Holland zit er aan te komen. En ook dit jaar zal Ton Marco Borsato assisteren als producer bij het beroemde zangtalentenprogramma! Dit jaar zullen er 2 nieuwe coaches zijn. VanVelzen en Nick & Simon worden vervangen door Ilse DeLange en Ali B en zij zullen plaatsnemen in de rode draaistoelen. Op 30 augustus begint het 4e seizoen bij RTL4.

Lees verder
112551146.170x170-75.jpg
31 augustus 2013 Back. De nieuwe single van Kim de Boer!

Vandaag is de single van Kim de Boer uitgekomen! Ton heeft deze single ingespeeld, maar daarnaast ook nog eens zelf geproduceerd! Volgens Kim zelf een enorm proces. Kim zelf zegt het volgende erover: Bijna 1,5 geleden ging mijn lang gekoesterde droom eindelijk in vervulling. Het proces van het opnemen van mijn album vol met zelf geschreven composities. En wat een proces. In ieder geval had ik het zonder de hulp van producer tevens drummer Ton Dijkman niet kunnen doen. Hij heeft de gehele productie geleid en de muzikanten samen gebracht, de mixer en de master-man. Zijn vrouw Ingrid liep met mij mijn engelse teksten door, waar verbeteringen nodig waren. En uiteindelijk bracht Ton mij ook bij mijn plugger en manager.

Lees verder
High_South.jpg
5 september 2013 Ton speelt a.s. zaterdag samen met High South

Ton speelt a.s. zaterdag met de Amerikaanse Country Rock band High South. De 4 heren staan a.s. zaterdag op het Brabant Open Air 2013 festival in Eindhoven. De band bracht dit jaar het debuutalbum Our Way Back Home uit. De muziek van de vierkoppige band berust op samenzang in de stijl van The Eagles en heeft een veel country invloeden waarbij mondharmonica niet ontbreekt.

Lees verder
3js_dichterbijdehorizon_cover.jpg
28 oktober 2013 Ton op nieuwe album 3JS Dichter Bij De Horizon

Dichter Bij De Horizon, zo heet het vijfde studioalbum van 3JS. Het is tevens het eerste album waar Jan de Witte op is te horen, die de plaats van zijn vader Jaap heeft overgenomen na de theatertour Bronnen.

Lees verder
250x250-000000-80-0-0.jpg
24 november 2013 Nu op iTunes: Streetlegal 3

Na het eerder uitbrengen van zijn album Street Legal Sliding en zijn single Halve Soul onder de naam Tone, komt Ton met een nieuw album: Streetlegal 3. De naam Streetlegal 3 is ontstaan omdat Ton het album samen met Eric van de Bovenkamp en Norbert Sollewijn Gelpke heeft gemaakt. Ook Lodewijk van Gorp is op één van de nummers te horen.

Lees verder
streetlegal_spotifygoogleplaymusicdeezer.jpg
27 november 2013 Streetlegal 3 ook op Spotify, Google Play Music en Deezer

Afgelopen zondag is het album Streetlegal 3 uitgekomen op iTunes. Ton heeft dit album samen gemaakt met Eric van de Bovenkamp en Norbert Sollewijn Gelpke. Ook is op één nummer de zang van Lodewijk van Gorp te horen. Het is een prachtig album geworden met 9 fantastisch mooie tracks!

Lees verder
tonsandlane2013.jpg
3 december 2013 Video's Sandlane Sessions

Maandag 18 november j.l. presenteerde Ton in samenwerking met Remo, Slagwerkkrant en Sandlane Recording Facilities de 10e editie van de Sandlane Sessions! Ton kreeg daarbij hulp van Eric van de Bovenkamp. Als zeer ervaren (studio)drummer vertelde Ton deze avond over het opnemen van een nummer in de studio én wat daar allemaal bij komt kijken. Natuurlijk waren Ton's humor en leuke anekdotes ook aanwezig. Al met al een zeer geslaagde avond.

Lees verder
muzieknoot21122013.jpg
21 december 2013 2013 Jaaroverzicht!

Het jaar 2013 is bijna ten einde. Voor Ton een druk maar succesvol jaar! 3 nummer 1 hits en winnend muziekproducer samen met coach Marco in The Voice Of Holland, waar je gisteren kon zien hoe Julia deze populaire talentenjacht won. Gisteren is bekend geworden dat het album Duizend Spiegels van Marco Borsato dubbel platina is geworden. Ton heeft net als de vorige albums van Marco ook deze ingespeeld. Op het album staan 2 nummer 1 hits, het duet met Trijntje Oosterhuis met Ik zou het zo weer overdoen en het duet met zijn eigen dochter Jada met Samen voor altijd. Daarnaast heeft Ton een nummer 1 hit gescoord als songwriter met The Voice Of Holland kandidate Jill, die Als alle lichten zijn gedoofd opnieuw heeft uitgebracht.

Lees verder