muzieknoot21122013.jpg
21 dec 2013

2013 Jaaroverzicht!

Het jaar 2013 is bijna ten einde. Voor Ton een druk maar succesvol jaar! 3 nummer 1 hits en winnend muziekproducer samen met coach Marco in The Voice Of Holland, waar je gisteren kon zien hoe Julia deze populaire talentenjacht won.

Gisteren is bekend geworden dat het album Duizend Spiegels van Marco Borsato dubbel platina is geworden. Ton heeft net als de vorige albums van Marco ook deze ingespeeld. Op het album staan 2 nummer 1 hits, het duet met Trijntje Oosterhuis met Ik zou het zo weer overdoen en het duet met zijn eigen dochter Jada met Samen voor altijd.

Daarnaast heeft Ton een nummer 1 hit gescoord als songwriter met The Voice Of Holland kandidate Jill, die Als alle lichten zijn gedoofd opnieuw heeft uitgebracht.


Naast de nummer 1 hits en winnen bij The Voice heeft Ton ook nog andere muzikale bijdrages geleverd dit jaar, zo heeft hij meegespeeld bij de theatertour van Edsilia Rombley, speelde hij mee in de theatertour van 3JS. In mei speelde hij voor de 2e keer met de 3JS in Caprera.

Het begin van het jaar stond ook in het teken van De Vrienden van Amstel LIVE, waar hij 8 keer in de Rotterdamse 'Ahoy heeft gespeeld samen met Marco Borsato.

In september heeft Ton opgetreden met de Amerikaanse Country Rockband High South. Zij waren te zien op het Brabant Open Air festival. Een erg gaaf optreden!

Dit jaar heeft Ton ook weer een groot aantal singles en albums ingespeeld, zo is hij te horen op het album van de 3JS Het Beste Van 3JS: Totzoverder, maar ook de singles Bijzonder, Zo Mooi Als Jij, Til Me Op. Ton is ook te horen op de single van Oud The Voice Of Holland winnares Iris Kroes, genaamd Thús. Charly Luske en Jochem Myjer hebben Ton's medewerking ook gevraagd voor hun single.

Een van de bijzonder projecten dit jaar was de single van Kim de Boer. Ton heeft deze single niet alleen ingespeeld maar ook nog eens in zijn eigen studio geproduceerd. Een ander bijzonder project is het uitbrengen van zijn eigen album, Streetlegal 3. Een samenwerking met Eric van de Bovenkamp en Norbert Sollewijn Gelpke

Drummers konden Ton ook aanschouwen in clinics die hij afgelopen jaar heeft gegeven. Zo heeft Ton een clinic gegeven voor Vriese Music Palace, Music All In en afgelopen november kon je Ton zien in Sandlane Sessions.

In mei van dit jaar kon je Ton zien bij het NTR programma Niks te gek!. In deze aflevering kreeg Ewout Nieuwland een drumles van Ton én mocht hij een nummer meespelen bij de theatertour van de 3JS. Heb je deze aflevering gemist, dan kun je hem hier nog eens bekijken.

Al met al dus een druk, bewogen maar succesvol jaar!

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig 2014!

Delen?