Nieuwsarchief 2012

muzieknoot14012012.jpg
14 januari 2012 Nieuwe singles...

De 4 finalisten van The Voice Of Holland zijn bekend en de race is nog in volle gang! Gisterenavond werd na een spannende en zenuwslopende halve finale bekend dat de volgende 4 talenten van het 2e seizoen van The Voice of Holland in de finale staan. Iris Kroes, Paul Turner, Chris Hordijk en Erwin Nijhoff zullen a.s. vrijdag 20 januari strijden om de titel: The Voice Of Holland.

Lees verder
ton_iriskroes_tvoh2012.jpg
21 januari 2012 Iris Kroes winnares The Voice of Holland

Na een spannende finale is de 2e editie van The Voice of Holland gewonnen door Iris Kroes. Het overgebleven talent van debuterend coach Marco Borsato en Ton als assistent liet daarmee Chris Hordijk, die lange tijd favoriet was, met een minimaal verschil achter zich.

Lees verder
3js_4elementencover.jpg
7 februari 2012 Ton speelt mee op het nieuwe album van de 3JS

27 januari is de nieuwe cd uitgebracht van de 3JS. Het album heeft dezelfde titel als de theatertour die zij op dit moment houden door Nederland, 4 Elementen. Het album bevat 14 nummers, van melancholieke ballads tot opzwepende up-tempo songs. Ton heeft zijn medewerking verleent aan het maken van dit album.

Lees verder
iriskroes_justmore02032012.jpg
2 maart 2012 Ton te horen op nieuwe single Iris Kroes

Een maand na de finale van The Voice of Holland brengt Iris Kroes haar eigen debuutsingle, na de cover I Can't Make You Love Me uit. De single is genaamd Just More. Op deze single is Iris te horen samen met haar bekende harp. Ton heeft deze plaat ingespeeld.

Lees verder
indesteen_bandieten02032012.jpg
2 maart 2012 In De Steen - Bandieten; Nu beschikbaar op iTunes en Spotify!

Na zo'n 15 jaar is hij dan eindelijk uit: de nieuwe cd van In De Steen! Het nieuwe album heeft de naam Bandieten gekregen. De 4 heren (Jan Tekstra, Wilbrand Meischke, Nico Brandsen en Ton) hebben in totaal 11 nummers geschreven. Ook is er o.a. meegewerkt door rapper Filster met het nummer Weet Je Wat We Doen (deel 2)

Lees verder
mb_dichtbijtour_extraconcerten2012.jpg
7 maart 2012 Extra concerten Dichtbij On Tour

Afgelopen oktober tot en met januari heeft Marco Borsato een tour gegeven langs verschillende theaters in Nederland en België. Met de Dichtbij Tour ging Marco en band terug naar de basis van vak. Spelen dichtbij het publiek in kleine intieme theaterzalen. Een enorm succes! Daarom zijn er extra concerten aangekondigd, 4 stuks in totaal! Het laatste concert zal worden gehouden in het Ziggo Dome. Het bijzondere hieraan is, dat hij de eerste Nederlandse artiest is die een optreden geeft in het Ziggo Dome.

Lees verder
muzieknoot22032012.jpg
22 maart 2012 Nieuwe singles en studio werk...

Ton is te horen op de nieuwe singles van zijn eigen In De Steen en de 3JS. Al eerder kon je lezen dat In De Steen haar nieuwe album heeft uitgebracht. Deze is te downloaden via iTunes of Spotify. Als single is nu het nummer In De War uitgebracht.

Lees verder
whitneyhoustontribute.jpg
22 maart 2012 Whitney Houston Tribute Concert...

Precies een maand nadat de wereldberoemde zangeres Whitney Houston is begraven, brachten artiesten van eigen bodem een eerbetoon aan de overleden Amerikaanse popdiva. Onder anderen Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Glennis Grace, Edsilia Rombley, Do en Berget Lewis hebben 19 maart jl. in een uitverkochte Melkweg (Amsterdam) een spetterend optreden gegeven. Dit alles geheel belangeloos. Ton heeft voor deze avond ook zijn medewerking verleend.

Lees verder
logoyamaha22032012.jpg
22 maart 2012 'Ton Dijkman' snare op de Musikmesse Frankfurt

Ton heeft in samenwerking met Yamaha zijn eigen signature snare ontwikkeld. Ton heeft deze snare (prototype) al gebruikt voor aan aantal concerten afgelopen jaar, o.a. 3Dimensies van Marco Borsato. De snare is te zien bij de Musikmesse in Frankfurt. Deze muziekbeurs is van 21 tot 24 maart 2012.

Lees verder
karinbloemen_tour03042012.jpg
3 april 2012 Ton speelt nu mee bij theatertour Karin Bloemen!

Vanaf vandaag is Ton te zien bij de nieuwe theatertour van Karin Bloemen. De tour heet Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic en is vorig jaar ook gespeeld. In de tour haalt Karin alles uit de kast om haar publiek de dagelijkse crisisbeslommeringen even te doen vergeten.

Lees verder
ton_zegevier_logo17052012.jpg
17 mei 2012 ZegeCyphers vol1. - Zegevier ft.Ton Dijkman & Bram Hakkens

Onlangs heeft Ton een livesessie gedaan samen met Zegevier. Hier is een te gekke clip van geschoten! Ook Bram Hakkens, drummer van o.a. The Kyteman Orchestra en Dazzled Kid is te zien in de clip. Rapper Filster van Zegevier was eerder te horen in het nummer van In De Steen. Bekijk nu de clip!

Lees verder
thevoicelogo01062012.jpg
1 juni 2012 The Voice Of Holland 2012

In juli beginnen de opnames van het nieuwe seizoen van The Voice Of Holland, dé talentenjacht van RTL4. Na een strenge voorselectie zal gestart worden met de alom bekende Blind Auditions.

Lees verder
karinbloemen_tour01062012.jpg
1 juni 2012 Laatste week Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic

Deze week is de laatste week van Karin Bloemen's theatertour Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic. In de tour haalt Karin alles uit de kast om haar publiek de dagelijkse crisisbeslommeringen even te doen vergeten. Met Karin Bloemen weet je het wel... het wordt één groot feest! Net als vorig jaar speelt Ton ook mee in deze fantastische theatertour. De laaste optredens worden gegeven in het DeLaMar Theater in Amsterdam

Lees verder
mb_dichtbijtour_extraconcerten2012-01062012.jpg
1 juni 2012 Reprise Dichtbij On Tour

Afgelopen oktober 2011 tot en met januari 2012 heeft Marco Borsato een tour gegeven langs verschillende theaters in Nederland en België. Met de Dichtbij Tour ging Marco en band terug naar de basis van vak. Spelen dichtbij het publiek in kleine intieme theaterzalen. De tour was een enorm succes! Overal waren de kaarten uitverkocht. Daarom worden er nog 4 extra concerten gegeven, Het laatste concert zal worden gehouden in het Ziggo Dome. Het bijzondere hieraan is, dat hij de eerste Nederlandse artiest is die een optreden geeft in het Ziggo Dome.

Lees verder
kimdeboer.jpg
1 juni 2012 Ton produceert nieuwe album van Kim de Boer.

Ton produceert het nieuwe album van Kim de Boer. Je kan Kim kennen van het eerste seizoen van The Voice Of Holland, want daar eindigde ze als 3e. Naast zingen schrijft en componeert ze ook haar eigen liedjes en geeft ze zangles.

Lees verder
muzieknoot07072012.jpg
7 juli 2012 Studiowerk..

Naast de Dichtbij concerten met Marco Borsato heeft Ton ook aardig wat studiowerk gedaan. Veel producers maken gebruik van Ton's drumkwaliteit in de studio. Zo heeft Ton samen met Nico Brandsen (o.a. Kane) als producers diverse nummers opgenomen, voor o.a. de nieuwe van Fabienne.

Lees verder
thevoicelogo07072012.jpg
7 juli 2012 TVOH Blind Auditions en The Voice Kids

Zoals je eerder hebt kunnen lezen op de site, beginnen in juli de opnames van het nieuwe seizoen van The Voice Of Holland, de talentenjacht van RTL4. Na een strenge voorselectie zal gestart worden met de alom bekende Blind Auditions.

Lees verder
3jsvooreensenaltijd.jpg
7 juli 2012 Nieuwe single 3JS; Voor Eens En Altijd..

Voor Eens En Altijd is de nieuwe single van de 3JS. Het nummer is afkomstig van album 4 Elementen. Daarnaast bevat de cd-single twee unieke duetten. De eerste is een duet met Johnny de Mol, If Only, het tweede is Scarborough Fair, dat de 3JS opnamen met Leoni Jansen. Ton heeft, net als de voorgaande albums, ook 4 Elementen ingespeeld.

Lees verder
3js_zomeravondlive.jpg
26 juli 2012 3JS een zomeravond live!

Na het afronden van hun derde succesvolle theatertournee 4 Elementen zijn de 3JS weer klaar voor de zomer. Op Nederland 3 werd gisterenavond een optreden uitgezonden die ze onlangs gaven in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

Lees verder
rimpelrock2012logo.jpg
5 augustus 2012 Marco Borsato afsluiter Rimpelrock 2012!

Op zaterdag 11 augustus a.s. wordt in het Belgische Hasselt het evenement Marco Borsato is van de artiesten die in de line-up staat, sterker nog... hij is ook nog eens de afsluiter van het openluchtfestival! Natuurlijk zal Ton weer achter het drumstel kruipen om de sterren van de Belgische hemel te spelen.

Lees verder
thevoicelogo18082012.jpg
18 augustus 2012 24 augustus a.s. is het zover!

Want dan begint het nieuwe seizoen van The Voice Of Holland, dé talentenjacht van RTL4. Na een strenge voorselectie zal vrijdag 24 augustus gestart worden met de alom bekende Blind Auditions. De coaches Marco Borsato, Nick en Simon, VanVelzen en nieuwkomer Trijntje Oosterhuis zullen in de bekende stoelen zitten. Ook dit jaar worden de coaches dit jaar bijgestaan door één producer.

Lees verder
tvoh_battle_logo11102012.jpg
11 oktober 2012 The Voice Of Holland; The Battle

Al een aantal weken kun je elke vrijdagavond The Voice Of Holland; The Blind Auditions volgen. Honderden talenten hebben de achterkant van de coachstoelen gezien. Voor sommige talenten draaiden zelfs één of meer stoelen. Hij of zij mocht een coach kiezen die voor hem of haar gedraaid is. Het team van Marco Borsato, Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis en VanVelzen hebben nu elk 16 kandidaten.

Lees verder
dwdd-logo.jpg
11 oktober 2012 Ton samen met 3JS bij DWDD

Vrijdagavond 12 oktber 2012 zijn de 3JS samen met Elske DeWall en band te gast bij De Wereld Draait Door en spelen zij Geef Mij Een Naam. Ton is natuurlijk een vaste waarde binnen de band van de 3JS. De Wereld Draait Door is vanaf 19.25u op Nederland 3 te zien.

Lees verder
clinicton_2012.jpg
22 oktober 2012 Clinics!

Ton geeft binnenkort een 3tal clinics en daar kun jij natuurlijk ook bij zijn! Ton geeft clinics voor: Bax-shop, Tromp Percussion Festival en Steenbeek Music. In 2011 gaf Ton o.a. een clinic voor Interdrum (samen met Marco Minnemann), Vriese Music Palace en D-Day Drummers Meeting (Rimshot).

Lees verder
thevoicelogo18082012.jpg
5 november 2012 The Voice of Holland; Live!

Vanaf vrijdag 9 november zullen de liveshows van The Voice of Holland van start gaan. Het laatste deel van deze talentenjacht. Na de Blind Auditions en The Battle zijn er nog 32 kandidaten over. Zij zullen in de liveshows gaan strijden tegen elkaar! De eerste liveshow zal op zeer spectaculaire wijze worden geopend met een gastoptreden van niemand minder dan Robbie Williams!

Lees verder
muzieknoot014112012.jpg
14 november 2012 Studiosessies

Naast de drukte rond The Voice of Holland, waar je Ton kunt zien als producer naast Marco Borsato, is Ton ook druk geweest in de studio om platen in te spelen. Ton is in de studio geweest voor Wouter Vink (The Voice of Holland, seizoen 2 2011/2012).

Lees verder
3js_theatertour_bronnen2013.jpg
14 november 2012 Nieuwe theatertour 3JS; Bronnen

Ze hebben al 3 theatertours achter de rug. In de vierde theatertour Bronnen kijken de 3JS graag terug naar te tijd voordat ze als 3JS door Nederland bekend werden. De heren brachten de eerste 10 jaar met hun akoestische gitaren door in de Volendamse kroegen op de dijk.

Lees verder
amstel_live_2013.jpg
14 november 2012 Marco Borsato bij De Vrienden Van Amstel Live 2013

Marco Borsato zal op 19, 20, 23, 24, 25, 26 en 27 januari 2013 optreden bij het jaarlijkse evenement Vrienden van Amstel LIVE!. Nick & Simon, BLØF, Ilse DeLange, Gers Pardoel, Di-Rect, Acda en de Munnik, VanVelzen, De Dijk zullen o.a. ook optreden.

Lees verder
clinic_steenbeek14112012.jpg
15 november 2012 Clinic SteenbeekMusic groot succes!

Gisteren gaf Ton een clinic bij SteenbeekMusic in Nijkerk. Het was inmiddels al 7 jaar geleden dat Ton een clinic voor SteenbeekMusic had gegeven. De clinic werd mede mogelijk gemaakt door Zildjian. Mensen die al vaker een clinic van Ton hebben bijgewoond, weten dat Ton tussen het spelen door veel anekdotes en ervaringen verteld, dit met de nodige humor. Zo vertelde Ton o.a. leuke verhalen en ervaringen over het spelen in de studio, het spelen met een clicktrack, discussies met producers over het achter of op de click spelen...gevolgd door leuke voorbeelden hoe Ton dan moet spelen..

Lees verder
gretschlogo01122012.jpg
1 december 2012 Ton speelt officeel op Gretsch!

Ton gaat officieel op Gretsch spelen. Na 2 jaar is Ton overgestapt van het Japanse Yamaha naar het Amerikaanse Gretsch. Mensen die onlangs bij de clinic van SteenbeekMusic waren, konden Ton op zijn eigen Gretsch al zien drummen. Een mooie set met een geweldig geluid!

Lees verder
sandravannieuwland.jpg
17 december 2012 Ton speelt tracks in voor Sandra van Nieuwland

Je zult ongetwijfeld wat over haar hebben gehoord: Sandra van Nieuwland. Kandidaat van The Voice Of Holland. Sandra was dé favoriet van TVOH maar werd in de halve finale weggestemd door het Nederlands Publiek. Op 24 september wist Sandra een gouden plaat te halen met haar versie van More die ze tijdens de Blind Audition zong.

Lees verder