Nieuwsarchief 2011

gvfilm.jpg
12 januari 2011 Ton te horen in Gooische Vrouwen - De Film

Ton heeft zijn medewerking verleend voor de muziek die te horen is in de nieuwe film van Gooische Vrouwen. De film gaat verder waar de TV-serie is geëindigd. De vier vrouwen zijn allemaal hun eigen kant op gegaan. Hun levens verlopen echter alles behalve soepel.

Lees verder
3js_theater.jpg
9 maart 2011 Ton doet theatertour 3JS in 2012

De 3JS gaan een nieuwe theatertour doen in de maanden januari tot en met maart 2012. Ton gaat de 3 Volendamse zangers weer ondersteunen. Verdere informatie is nog niet bekend, maar zodra er meer nieuws is lees je het uiteraard hier. Eerder verleende Ton al zijn medewerking aan verschillende theatertours zoals "Akoesteren" en "Pluche, Zweet en Tranen"..

Lees verder
rimshot.jpg
10 maart 2011 Ton geeft clinic bij D-DAY - Drummers Meeting

Op zaterdag 25 juni is de 3e editie van D-DAY - Drummers Meeting in Meppel. Dit evenement wordt verzorgd door Rimshot Drum Centre. Ton zal daar een supervette clinic verzorgen! Daarnaast heeft Rimshot Drum Centre nog meer grote namen weten te strikken. Zo zijn ook Gavin Harrison, Marcel Serierse, Sebastiaan Cornelissen en Femke Krone aanwezig. D-Day Drummers Meeting is ervoor bedoeld om zo veel mogelijk drummers, percussionisten en "sympathisanten" een plek te bieden om elkaar te ontmoeten, ideeën en ervaringen uit te wisselen en te genieten van workshops, clinics en demonstraties. Voor meer informatie kijk op de site van

Lees verder
3j_songfest.jpg
21 maart 2011 3JS opnieuw nummer 1 met Never Alone

Voor de tweede keer is het de 3JS gelukt om een nummer 1 hit te scoren met hun songfestivalinzending Never Alone. Al eerder stonden de ze op de eerste plek met de Nederlandse versie van Never Alone, namelijk Je Vecht Nooit Alleen.

Lees verder
ton_clinic_vriese.jpg
15 april 2011 Ton geeft clinic voor Vriese Music Palace

Ton geeft op 23 april a.s. een clinic voor Vriese Music Palace in Doetinchem. Het evenement vind plaats van 14:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis! Mis dit dus niet! Adres: Dr Huber Noodtstraat 87 7001DV Doetinchem Voor meer info kijk dan op de site van Vriese Music Palace

Lees verder
youtube.jpg
27 april 2011 Officieel YouTube Kanaal

Vanaf vandaag is het Officiële Ton Dijkman YouTube Kanaal online gegaan. Op dit kanaal staan ook de filmpjes die je hier op de site vind. Een enkele keer kan het voorkomen dat filmpjes wel op het YouTube Kanaal staan, maar niet hier op de website. Dit heeft met auteursrechten te maken (denk aan stukjes film van concerten van Marco Borsato). Houdt daarom deze site, maar ook het YouTube Kanaal goed in de gaten!

Lees verder
3js_ton_pluchezweettranen.jpg
30 april 2011 3JS live in het theater

Op Nederland 1 werd vandaag een 50 minuten durende registratie uitgezonden van de Pluche, Zweet en Tranen tour die de 3JS vorig jaar deden. Ton heeft tijdens deze tour, die van april tot en met juni 2010 liep, de drums voor zijn rekening genomen.

Lees verder
ton_3js_museumplein2011.jpg
2 mei 2011 Ton met de 3JS op het Museumplein!

Ook dit jaar hield Radio 538 weer een groots muziekfeest op het Amsterdamse Museumplein. De hele dag door waren er verschillende artiesten. Ook traden dit jaar de 3JS op, met liveband. Ton was er dus ook bij! Op YouTube staat een filmpje van de J's. Ze spelen "Geloven In Het Leven".

Lees verder
ton_yamahaphx_3dimensies.jpg
5 mei 2011 Marco Borsato 3Dimensies; Live in het Gelredome Arnhem!

Over 2 dagen is het zover, dan treedt Marco Borsato weer op in het Arnhemse Gelredome met zijn 3Dimensies Tour. Maar liefst 4 keer zal Marco en zijn vaste band optreden in Arnhem om daarna door te gaan naar het Antwerpse Sportpaleis voor maar liefst 5 optredens! Ton behoort natuurlijk al jarenlang tot de vaste band en is er nu ook gewoon weer bij. Ton gaat deze concerten spelen op zijn Polar White Yamaha PHX. Daarnaast gebruikt hij ook zijn eigen Yamaha Ton Dijkman Snare! Als 2e kit gebruikt Ton zijn nieuwe Yamaha Club Custom kit mét custom bassdrumvel! Dat belooft dus veel goeds.

Lees verder
3js_theater_2012.jpg
6 mei 2011 Ton doet theatertour 3JS 2012

De nieuwe theatertour van de 3Js zal 4 Elementen Theatertour 2012 gaan heten. Ton zal deze theatertour begeleiden op drums. Kijk in de agenda naar de locaties. Hier kun je kaarten bestellen.

Lees verder
borsato_dichtbij_tour.jpg
8 mei 2011 Marco Borsato: Dichtbij On Tour! - Extra concerten!

De concertreeks van 3Dimensies is nog niet eens voorbij en nu al heeft Marco Borsato een nieuwe tour aangekodigd onder de naam Dichtbij On Tour Dit keer geen grote stadions, maar de wat kleinere zalen door het land. Een stuk intiemer dus. Marco Borsato zal onder andere in Groningen spelen, maar ook in plaatsen als Enschede, Eindhoven, Utrecht, Heerhugowaard en Den Haag. Daarnaast vergeet hij België ook niet door in plaatsen als Antwerpen en Hasselt te gaan spelen.

Lees verder
xfactorlogo.jpg
10 juni 2011 Ton speelt vanavond bij de finale van X Factor!

Vanavond is de finale van X Factor! De finalisten Rochelle en Adlicious strijden vanavond om de felbegeerde titel van de talentenshow. Tijdens hun optredens worden ze begeleid door een live band. Ook Ton maakt deel uit van deze live band. X Factor zal vanavond om 20.30u beginnen op RTL4. Mis dit dus niet!

Lees verder
rochelle_xfactor.jpg
11 juni 2011 Ton speelt single van X Factor winnares Rochelle in!

Gisterenavond is bekend geworden dat X Factor kandidaat Rochelle deze editie van X Factor gewonnen heeft, ze liet daarmee Adlicious achter zich. Met het winnen van X Factor mag ze gelijk haar eigen single uitbrengen! De nieuwe single van Rochelle heet No Air. Ton heeft deze single ingespeeld!

Lees verder
vicfirth_logo.jpg
15 juni 2011 Ton is endorser voor Vic Firth!

Ton heeft een endorsement afgesloten met stokkenfabrikant Vic Firth! Ton gaat spelen met de American Classic 55A serie. Deze stokken zijn een combinatie tussen de 5A en 5B serie. De stok is 16" inch lang en .595" inch in diameter. Deze stok is niet te licht, maar ook zeker niet te zwaar.

Lees verder
3jssingledestroom.jpg
17 juni 2011 Nieuwe single 3JS

De 3JS hebben een nieuwe single uitgebracht. De single heet De Stroom. Dit nummer is ook ten gehore gebracht op het Nationaal Songfestival op 30 januari j.l. en eindigde als 2e in de uitslag onder het nummer Je Vecht Nooit Alleen.

Lees verder
studiosessies1762011.jpg
17 juni 2011 Studiosessies

Onlangs heeft Ton verschillende studiosessies gedaan voor uiteenlopende artiesten. Zo heeft Ton studiosessies gedaan voor: Edsilia Rombley (nieuw album), Dieter Falk (nieuw album), Thomas Berge (met de single Mijn Woord) en INB (met de single Hot)

Lees verder
rimshot2262011.jpg
22 juni 2011 Dit weekend geeft Ton een clinic bij D-DAY - Drummers Meeting

Aanstaande zaterdag 25 juni is de 3e editie van D-DAY - Drummers Meeting in Meppel. Dit evenement wordt verzorgd door Rimshot Drum Centre. Ton zal daar een supervette clinic verzorgen! Daarnaast heeft Rimshot Drum Centre nog meer grote namen weten te strikken. Zo zijn ook Gavin Harrison, Marcel Serierse, Sebastiaan Cornelissen en Femke Krone aanwezig.

Lees verder
drum3daagse2011.jpg
1 augustus 2011 Ton bij de 10e editie van DrumDrieDaagse!

Op 12, 13 en 14 augustus 2011 is de 10e editie van de DrumDrieDaagse een feit. Drie dagen lang kun je je in het Haagse Musicon weer onderdompelen in drumlessen van allerlei verschillende drummers. Van vrijdagochtend tien uur tot zondagavond zeven uur ben je bezig en het maakt totaal niet uit of je nou beginner bent of gevorderd.

Lees verder
ton_interview_rimshot2011.jpg
1 augustus 2011 Filmpje interview Rimshot Drumcente online

25 juni 2011 gaf Ton een clinic tijdens de D-Day Drummers Meeting die Rimshot Drumcentre had georganiseerd. Ton gaf na afloop van deze clinic een leuk interview.

Lees verder
thevoicelogo2011.jpg
1 augustus 2011 Ton gaat Marco Borsato assisteren bij The Voice Of Holland!

Ton gaat Marco Borsato assisteren bij de aankomende editie van The Voice Of Holland! Ook dit jaar worden de coaches weer bijgestaan door een persoon die ervaren is in de muziekwereld. Vorig jaar waren dit 2 personen, dit jaar mag de coach 1 persoon hier voor uitkiezen. Marco heeft Ton hiervoor gevraagd.

Lees verder
muzieknoot27082011.jpg
27 augustus 2011 Verschillende projecten

Ton is op dit moment met allerlei projecten bezig. Zoals eerder al vermeld gaat hij Marco Borsato assisteren bij The Voice Of Holland en op dit moment is hij dan ook druk bezig om het repertoire van de kandidaten voor te bereiden. Daarnaast bereidt Ton zich voor op de Dichtbij On Tour van Marco Borsato.

Lees verder
thevoicelogo19092011.jpg
19 september 2011 A.s. vrijdag 23 september is het zover!

Want dan begint het nieuwe seizoen van The Voice Of Holland, de talentenjacht van RTL4. Na een strenge voorselectie zal vrijdag gestart worden met de alom bekende Blind Auditions. De coaches Marco Borsato, Nick en Simon, Angela Groothuizen en VanVelzen zullen in de bekende stoelen zitten. Zoals al eerder vermeld worden de coaches dit jaar bijgestaan door één assistent-coach. Marco heeft Ton hiervoor gevraagd.

Lees verder
mb_3dimensies_dvd2011.jpg
20 oktober 2011 Marco Borsato | 3Dimensies Live; Vanaf 21 oktober verkrijgbaar!

Op vrijdag 21 oktober brengt Marco Borsato een nieuwe live DVD/Blu-ray uit, 3Dimensies Live. 3Dimensies Live is de registratie van de concerten die eerder dit jaar in mei in GelreDome plaatsvonden. Als primeur zal deze concertregistratie ook in 3D te verkrijgen zijn. 3Dimensies Live verschijnt ook in een 2D versie op DVD.

Lees verder
muzieknoot12112011.jpg
12 november 2011 Tour, nieuwe albums, singles en studiowerk!

Op dit moment kun je Ton zien én horen bij Dichtbij On Tour van Marco Borsato. Het intieme (theater)concert die Marco door een groot aantal theaters in Nederland én België geeft. Kijk in de agenda waar er nog wordt gespeeld en misschien zijn er nog wel kaarten beschikbaar! In het nieuwe jaar zal Ton spelen bij de theatertour van de 3JS.

Lees verder
13 november 2011 In De Steen; Weet je wat we doen

De nieuwe clip van In De Steen!

Lees verder
karinbloemen_tour2012.jpg
5 december 2011 Ton doet theatertour met Karin Bloemen

Ton gaat opnieuw de theatertour Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic van Karin Bloemen doen. In de tour haalt Karin alles uit de kast om haar publiek de dagelijkse crisisbeslommeringen even te doen vergeten.

Lees verder